kunstweek2024

film

home

links

agenda

inspiratie

praktische zaken

Maandag op weg naar Texel

Als jullie maandag naar Texel komen dan kan je vanaf het station Den Helder met de bus naar de boot, die vertrekt om 11:12 uur, maar ik ben bang dat misschien niet iedereen in de bus past.

Als je om 10:56 uur aankomt met de trein uit de kop van Noord-Holland, kun je ook lopend naar de boot, dat haal je gemakkelijk als je een beetje doorloopt (link naar google maps), laat wel iemand anders je bagage met de bus meenemen. Bij de boot staat het team van de presentatiemarkt klaar om jullie verder te begeleiden en de tickets af te rekenen. Merijn, Adriaan, Henk en Tessa nemen jullie mee naar Texel!

Vanaf de boot op Texel moeten jullie snel in de bus stappen, de bagage kun je op een afgesproken plaats laten staan, die kan mee in de busjes. Je stapt op Texel uit bij bushalte Elemert en loopt dan naar de OSG die je door de bomen door kan zien liggen.

Familievilla's

In de familievilla's is beddengoed en zijn handdoeken aanwezig, maar ik zou wel een extra handdoek meenemen voor de zekerheid.

Printen en scannen

Als je gebruik wilt maken van de printer/scanners op school dan kan je inloggen of scans sturen naar een schoolaccount, dit account is met je gedeeld in de laatste informatiemail. Met je webmailprogramma kun je inloggen in dit schoolaccount om de scans op te halen, maar zorg dat je scans een duidelijke naam hebben want het is een gezamenlijk mailaccount voor alle studenten.

Eten en allergieën

Op school doen we ons best om voor alle studenten te koken. We houden rekening met vegetariërs en doen ons best voor veganisten, maar we doen dit samen met leerlingen en we kunnen daarom niet garanderen dat er geen sporen van noten of andere allergenen in zitten. Als je een ernstige allergie hebt adviseren we je om je eigen eten te kopen en klaar te maken in de vakantiehuizen is daar voldoende mogelijkheid toe, de keukens in de huizen zijn ruim opgezet.

Afschouwen van de lokalen op donderdag

De lokalen moeten (bijna) leeg op donderdag, na de laatste workshopdag worden de lokalen schoongemaakt.

Let op! Op donderdag is klas 3 er pas vanaf 12:15 uur

Op donderdag moet klas 3 deelnemen aan een beroepenevent in Den Helder, daardoor zijn de leerlingen pas om 12:15 uur weer in de workshops!

Heel vervelend, maar niets aan te doen, maak van te voren op woensdag alvast afspraken over de presentatie!

Dit geldt in ieder geval voor klas 3 vmbo basis, kader en mavo. Of dit ook geldt voor 3 havo is nog niet duidelijk.

Telefoongebruik

Sinds begin januari geldt ook bij ons op school een strikt telefoonbeleid. Telefoons zijn verboden in de klas! Ze blijven thuis of in de kluis. Gebruik van telefoons voor lesdoeleinden is in de kunstweek wel toegestaan, maar het dringende verzoek om erop toe te zien dat de telefoons daarna weer meteen verdwijnen in de kluis en niet voor andere zaken gebruikt worden.

Geluidsinstallaties

Zit je in een 'lokaal' dan is er altijd een digibord met boxen die je met behulp van een aanwezige een hdmi-kabel aan je laptop kunt verbinden. De digiborden hebben vaak ook een minijack met geluid die rechtstreeks in je telefoon kan, eventueel met een tussenstukje.

Camera's

Een aantal van jullie hebben om camera’s gevraagd. We hebben geen camera’s op school, maar de leerlingen beschikken bijna allemaal over een telefoon met camera.

Die mogen alleen met uitdrukkelijke toestemming van jullie voor gebruik worden ingezet.

Neem je een eigen auto mee? Top!

App mij even je kenteken zodat ik een parkeerkaart voor je kan aanschaffen.

Eigen uitgaven (aan materialen of overtocht met de auto + benzine kosten op het eiland)

Lever bij mij je je bonnetje in met je naam en workshop plus locatie dan krijg je een vergoeding in contanten. LET OP!·Voor de vergoeding van de benzine maak je een foto van de kilometerstand zodra je het eiland op rijdt en vrijdag voor je weggaat. App de foto's door en lever een briefje in met de gemaakte kilometers, dan worden die voor je vertrek contant vergoed (plus 10 kilometer extra voor naar de boot).

Familievilla’s

De Krim Roggeslootweg 6, 1795 JV De Cocksdorp

In de bijlage hier nogmaals de (onveranderde) indeling van de villa’s per opleiding. Jullie zijn vrij om de plaatsen in 2 persoonskamers zelf in te delen. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor de huizen vragen we een borg van € 30,- per persoon, neem dus € 30,- contant mee!

Eten en drinken

Als jullie op maandag aankomen op Texel hebben we op school eerst soep met lekkere broodjes voor jullie. Op dinsdag, woensdag en donderdag verzamelen we ons na afloop van de workshop om 14:30 uur weer op school en is er een gezamenlijk warme maaltijd (buffet), we koken ook vegetarisch en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met dieetwensen. Op vrijdag eten we weer soep met een broodje voor jullie weer vertrekken. In de familievilla’s kun je ook zelf koken en er is een Spar supermarkt op het terrein; open dagelijks van 8:00 – 17:00 uur, de Plus in de Cocksdorp sluit om 18:30 uur.

Op school is er gratis koffie en thee, maar neem je eigen beker of dopper mee. Verder heeft de kantine lekkere broodjes of soep voor in je pauze. Zit je op een locatie buiten school? Neem dan zelf wat eten en drinken mee.

Roken en alcohol

Roken en alcohol zijn niet toegestaan op het gehele schoolterrein

Reizen op het eiland

Als je maandag aankomt met de boot zijn er 4 negen persoons busjes beschikbaar om jullie (extra) bagage (en studenten met weekend OV) naar school te vervoeren, zelf stap je op de lijnbus 28 naar Den Burg. Daarvandaan loop je in 5 minuten naar de OSG De Hogeberg.

Tijdens de gezamenlijke maaltijd zijn er inschrijflijsten (kijk hier voor een voorbeeld) waarop je aangeeft of je de volgende ochtend in de eerste shift om 7:45 uur of tweede shift 8:30 uur naar school komt. Er pendelen 5 negenpersoons busjes en 10 personenauto’s.Als het goed is zijn er genoegstudenten die ook in een busje kunnen en willen rijden, we rekenen erop dat deze chaffeurs zich ook zelf inschrijven!

Als je na de workshops ’s middags even naar het strand wil of een dorp wil verkennen, kan dat gezamenlijk met een busje. Je kunt ook gebruik maken van de Texelhopper (kleine busjes voor OV), je studentenreisproduct is hier geldig.

https://www.texelhopper.nl/nl/reisinformatie/reserveren

Op vrijdag reis je weer met de lijnbus terug naar de boot van 14:00 uur.

Wifi, printen en scannen

Op school kun je gebruikmaken van het wifi-netwerk. Dat kan door deze inlog te gebruiken.

Je kan gebruikmaken van de printfunctie van de kopieerapparaten in school door in te loggen met het gastaccount. Ook kun je scannen door op de kopieerapparaten aan te geven dat de scan kan worden gemaild naar het gastaccount, waar je je via je webmail op kan inloggen.

Het gastaccount ontvang je voor aanvang van de kunstweek in de mail.

Geef je scan een duidelijke naam zodat je die weer kan terugvinden, want alle studenten maken samen gebruik van 1 gastaccount.

Overzicht leerlingindeling per workshop

Als je alvast wil weten wie er in je groep zitten, dan vind je hier het nieuwste overzicht met leerlingen per workshop.

 

Aangepast programma op maandag!

11:00-11:30 uur aankomst op de veerhaven in Den Helder

11:30 uur boot vertrekt naar Texel

11:50 uur aankomst op de veerhaven Texel

11:55 uur vertrek lijn 28 naar Den Burg, OSG De Hogeberg

12:03 uur aankomst Den Burg busstation Elemert

12:07-12:15 uur aankomst OSG de Hogeberg

12:15-13:15 uur welkomstwoord en lunch

13:15-14:00 uur materialen verzamelen (eventueel bezoeken buitenschoolse locatie)

14:00-15:00 uur kennismaking met de docenten/begeleiders

15:00-16:30 uur presentatie Klokpack6ix en gezamenlijke (alcoholvrije) kennismakingsborrel met iets lekkers voor studenten

vanaf 16:30 uur busjes (en auto’s) pendelen naar De Krim waar de familievilla’s staan,.

 

Dinsdag, woensdag, donderdag

7:45 uur eerste shift vertrekt naar de workshop locaties, vanaf parkeerterrein de Krim

8:30 uur tweede shift vertrekt naar de workshop locaties, vanaf parkeerterrein de Krim

9:00 uur start workshops

o Pauze lokalen begane grond (0..) 11:00-11:30 uur

o Pauze lokalen eerste verdieping (1..) 11:00-11:30 uur

o Pauze lokalen tweede verdieping (2..) 12:00-12:30 uur

(op andere locaties pauze naar eigen inzicht)

13:45 uur einde workshops

14:15-14:30 uur start gezamenlijke maaltijd

15:00-16:00 uur busjes en auto’s pendelen weer terug naar de Cocksdorp

 

Vrijdag

7:30 uur uitchecken en controle familievilla’s

7:45 uur eerste shift vertrekt naar school

8:30 uur tweede shift vertrekt naar school

9:00-12:00 uur presentatiemarkt

12:00-12:30 uur opruimen

12:30 uur lunch en afscheidswoord

13:15 uur vertrek naar richting busstation

13:33 uur vertrek lijnbus 28 naar de veerhaven

13:50 uur aankomst veerhaven Den Helder

 

Contactpersoon kunstweekteam

Wieneke Boon – van den Kieboom

06-20634066

osg_boo@dehogeberg.nl